ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) – επισκόπηση θεραπείας

Η θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα εξαρτάται από τον τύπο του εξανθήματος που έχετε. Οι περισσότερες ήπιες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι με ενυδατικές κρέμες, ειδικά για την επιδιόρθωση του δέρματος και την προληπτική φροντίδα. Τις περισσότερες φορές, το εξάνθημα και ο κνησμός μπορούν να ελεγχθούν μέσα σε 3 εβδομάδες.

Εάν διαπιστώσετε ότι το έκζεμα σας ξεφλουδίζει αμέσως πριν από μια μεγάλη παρουσίαση ή στη μέση της φορολογικής περιόδου, δεν είναι τυχαίο. Οι εμπειρογνώμονες γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι το στρες μπορεί να επιδεινώσει το έκζεμα. Στην πραγματικότητα, ένας κλάδος της ιατρικής, που ονομάζεται ψυχοδερματολογία, εξετάζει πώς το νου επηρεάζει το δέρμα. Κατά τη διάρκεια των περιόδων άγχους, η φλεγμονή στο δέρμα αυξάνεται, ως ένας τρόπος για την προστασία του δέρματος από βλάβη », λέει ο Donald V. Belsito, MD, καθηγητής κλινικής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Για σοβαρά εξανθήματα, μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με τη χρήση λευκών λουτρών και υγρών περιτυλιγμάτων.

Η ταχεία λήψη ιατρικής φροντίδας μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας.

Ένα εξανθήματο εξάνθημα, με πληγές που γεμίζουν με ρευστά που εκπέμπουν υγρό ή κρούστα. Μπορεί να έχετε λοίμωξη από το δέρμα. Ένα εξάνθημα, ξηρό, κόκκινο και κνησμώδες εξάνθημα. Περιοχές με παχιά επιδερμίδα (λειχήν δέρμα).

Για εξανθήματα που δεν βελτιώνονται με φάρμακα ή ενυδατικά προϊόντα, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει

Για τον κνησμό, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αντιισταμινικά. Επίσης, η λήψη λουτρών με κολλοειδή πλιγούρι βρώμης (όπως το Aveeno) ή η εφαρμογή υγρών επιδέσμων στο εξάνθημα για 30 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει.

Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία. Μια σύντομη διαμονή στο νοσοκομείο μπορεί να ελέγξει γρήγορα την κατάσταση.

Η συμβουλευτική μπορεί να είναι χρήσιμη για παιδιά και ενήλικες με ατοπική δερματίτιδα. Η συζήτηση με έναν σύμβουλο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του άγχους που προκαλείται από την ατοπική δερματίτιδα και μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να αντιμετωπίσει την πάθηση.

Υψηλής αντοχής τοπικά κορτικοστεροειδή ή από του στόματος κορτικοστεροειδή. Αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν όταν το εξάνθημα καλύπτει μεγάλες περιοχές του σώματος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν όταν εμφανιστούν επιπλοκές, όπως οι δερματικές λοιμώξεις. Ένας επίδεσμος ή σάλτσα που τυλίγεται γύρω από το δέρμα που έχει προσβληθεί. Αυτό καλύπτει ανοικτές πληγές και εμποδίζει την επαφή με τον αέρα. Έκθεση σε υπεριώδες (UV) φως, με ή χωρίς άλλο φάρμακο, σε κλινική ή ιατρείο. Οι επιλογές περιλαμβάνουν φωτοθεραπεία ή θεραπεία με ψωραλίνη και υπεριώδη φως (PUVA). Κυκλοσπορίνη ή ιντερφερόνη. Αυτές μερικές φορές χρησιμοποιούνται σε ενήλικες εάν δεν υπάρχει άλλη θεραπεία.