προβλήματα σωματικής διάτρησης-θεραπεία στο σπίτι

Τα περισσότερα τραύματα που διαπερνούν το σώμα μπορούν να νοσηλευτούν στο σπίτι. Εάν λάβατε γραπτές οδηγίες από το άτομο που έκανε το τρύπημα του σώματος, ακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων και στην προώθηση της επούλωσης.

Πόσο γρήγορα θεραπεύεται η πληγή εξαρτάται από τη θέση διάτρησης. Η πληγή μπορεί να διαρκέσει 4 έως 6 εβδομάδες ή και περισσότερο για να θεραπευτεί. Ορισμένες τοποθεσίες μπορεί να χρειαστούν έως και ένα έτος για να θεραπευτούν πλήρως.

Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας πριν μεταβείτε μπροστά και πίσω μεταξύ δόσεων ακεταμινοφαίνης και ιβουπροφαίνης. Όταν αλλάζετε μεταξύ δύο φαρμάκων, υπάρχει πιθανότητα το παιδί σας να πάρει πάρα πολύ φάρμακο.

Σταματήστε οποιαδήποτε αιμορραγία εφαρμόζοντας άμεση πίεση στο σημείο διάτρησης. Εφαρμόστε ένα κρύο πακέτο για να μειώσετε το πρήξιμο ή τον μώλωπα. Μην εφαρμόζετε ποτέ πάγο απευθείας στο δέρμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ιστούς. Βάλτε ένα στρώμα από ύφασμα ή μια πετσέτα πανί μεταξύ του κρύου πακέτου και του δέρματος. Πλύνετε την πληγή για 5 λεπτά, 3 ή 4 φορές την ημέρα, με μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού. Ανυψώστε την περιοχή διάτρησης, αν είναι δυνατόν, για να μειώσετε τη διόγκωση. Εάν έχετε διάτρηση στο στόμα ή τη γλώσσα, χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριακό διάλυμα στοματικής οδού, όπως Listerine ή Scope, 3 ή 4 φορές την ημέρα για να βοηθήσετε τη διαδικασία επούλωσης. Αποφύγετε το κάπνισμα και μην πίνετε αλκοόλ ή τρώτε πικάντικα τρόφιμα μέχρι να θεραπευτεί πλήρως το σημείο διάτρησης. Καθαρίστε το κόσμημά σας με ζεστό σαπουνόνερο. Η χρήση αλοιφής με αντιβιοτικά δεν έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει την επούλωση. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια αντιβιοτική αλοιφή, όπως θειική πολυμυξίνη Β (για παράδειγμα, Πολυσπορίνη) ή βακιτρακίνη, εφαρμόστε την αλοιφή ελαφρά στο τραύμα. Εάν εμφανιστεί δερματικό εξάνθημα ή κνησμός, σταματήστε να χρησιμοποιείτε την αλοιφή. Το εξάνθημα μπορεί να οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση. Αποφύγετε τα στενά ρούχα πάνω από την περιοχή διάτρησης. Τα σφιχτά ρούχα ενδέχεται να ενοχλήσουν τη θέση διάτρησης. Εάν ο ερεθισμός αναπτύσσεται, είναι καλύτερο να κάνετε επίδεσμο στον ιστό. Οι περιοχές διάτρησης συνήθως θα θεραπεύονται καλά με ή χωρίς επίδεσμο. Αν το σημείο διάτρησης είναι κόκκινο ή ανησυχείτε για να πάρετε μια λοίμωξη, αφαιρέστε το κόσμημα. Βυθίστε το χώρο σε ζεστό νερό για 20 λεπτά, 3 ή 4 φορές την ημέρα. Αν είναι πολύ δύσκολο να απολαύσετε το σημείο διάτρησης (για παράδειγμα, αν έχετε πιέσει το κουμπί της κοιλιάς), εφαρμόστε ένα ζεστό, υγρό πανί. Αν ο ιστότοπος φαίνεται ή αισθάνεται χειρότερος κατά τη διάρκεια της θεραπείας στο σπίτι, ελέγξτε τα συμπτώματά σας για να μάθετε αν πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Εάν ο ιστότοπος δεν βελτιωθεί μετά από 48 ώρες θεραπείας στο σπίτι, καλέστε το γιατρό σας.